September 29, 2012

How cute is this - Lululemon NYC



Malin och jag delade provrum på Lululemon, vår favoritbutik om man vill köpa yoga eller löpar kläderÄnnu en sak, en liten kärleksfull handling från en anställd, som gör att man älskar New York, och inte minst Lululemon!

Translation:
Malin and I shared dressing room at Lululemon, our favorite store when it comes to yoga and running. Another small act of kindness that makes you love New Yorkand not at least Lululemon!


 Links:
Lululemon


September 27, 2012

IKEA, Brooklyn



Skulle man möjligtvis sakna Sverige när man är i New York, är det bara att ta Water Taxi från Pier 11 över till Brooklyn - IKEAS egna lilla färja som landar precis utanför. Väl inne på IKEA glömmer man bort att man är i USA, allt ser precis ut som hemma, bokhyllan Billy, sängstommen Åram.....jo, inne på IKEA får amerikanarna lära sig å, ä och ö. 
Sugen på köttbullar och lingon? Då är du på rätt ställe! Det är faktiskt först när man tittar ut från restaurangfönstret, och ser Frihetsgudinnan, man inser var man är!


Translation/Summary:
If you want a piece of Sweden, IKEA is the perfect choice! Just take the Water Taxi from Pier 11, IKEA's own little ferry to Brooklyn, landing just outside. Once inside IKEA, you forget you're in the US, everything looks just like the stores in Sweden, even the furnitures are named the same, with å, ä and ö. Here you can eat the Swedish signature dish; Meatballs and lingonberry, and why don't bring some Swedish food home!

September 23, 2012

Going Green in New York - Central Park


Eftersom Manhattan mest består av skyskrapor, trafik och massor av människor, behöver man omge sig med lite grönt ibland. Det finns små andningshål lite här och var i NYC i form av parker, men den största syrehålan av de alla är förstås Central ParkNär man promenerar in i parken liksom stannar livet en stund, det blir så tyst, man till och med andas lugnare! Här samlas joggare som gör en avundsjuk när de glider fram i bar överkropp och senaste sportskorna, nannies tar en promenad med barnvagnen för att träffa andra nannies. 

På helgen kanske man passar på att fira sin födelsedag i glada vänners lag över en picnic. Stans ekorrar älskar Central Park - här blir de matade av turister, och lägger gärna till med en snygg pose så man får med sig ett foto som minne! Det finns många underbara små ställen i parken och går du hit kommer du att känna igen flera platser från filmer du sett, inte minst vackra The Boathouse med sin lilla sjö man kan segla omkring på och fiska, men OBS! Du måste slänga tillbaka fisken igen!


September 20, 2012

New York Time Square: Är New York farligt?





Nej, New York är inte farligt - inte ens på natten!
Men att ha lite skinn på näsan skadar aldrig, som till exempel här på Time Square, jag blir lika fascinerad varje gång, reklamskyltar i neon som visar alla Broadway Musikaler, senaste Tv-serien. Gula taxibilar vart man än vänder sig, lyckliga turister, likna häpna som jag blickar vi upp mot skyskraporna med kameran i högsta hugg, och då är det lätt att kanske glömma bort att hålla koll på väskan bland alla människor. 
Det finns förvisso massor av poliser runt Time Square, bredaxlade, respektingivande med pistolhölstren synliga men, vem behöver NYPD när man har sina Gals med sig! 
Som sagt det är aldrig fel med lite attityd!

These girls know how to protect themselves!

September 15, 2012

Me, my Girls & the City



Ska man ändå göra New York, är det lika bra att  göra det med lite stil! På Lovella Salone, vid 72:a Upper West, blev vi omhändertagna av Jenny, Ronen och Lavinia som gjorde oss hår-snygga för ännu en dag i The City!
Med bounce (studs) i håret gled vi ner till Time Square, och dagens turistattraktion, Hop-On Hop-Off bussen med Gray LineVi gjorde dock bara Hop-On, kände att vi gått så mycket de sista dagarna att det bara var skönt att få sitta ner några timmar på bussen, som gjorde the Downtown Loop.
3 timmar senare hoppade vi av vid South Central Park, och promenerade till Nanoosh, hummus restaurang, och åt en Nanoosh Wrap.

Life is Good!

September 13, 2012

Mercedes-Benz Fashion Week, New York September 2012



Mercedes-Benz Fashion Week håller ju numera till vid Lincoln Center, New York. 
Tycker man att mode är kul är detta en världens roligast plats! Man blir så inspirerad av alla coola människor som har självförtroende, och vågar sticka ut.

Här samlas mode intresserade, från hela världen, som slåss om att visa upp sig.....vi gjorde också vårt bästa, men allra bäst lyckades nog Malin!
Hon blev hela tiden tillfrågad om att få bli fotograferad och inte nog med det - Fox ville dessutom ha en TV intervju. 

She knows how to work it!


September 12, 2012

Girls Just Wanna Have Fun - in New York


Girls Just Wanna Have Fun, Sex & The City .....You can call it whatever you want, a girl's just gotta treat herself once in a while!

Efter en sväng vid Lincoln Center och New York Fashion Week åkte vi upp till Top of the Rock, Rockefeller Plaza och tittade på utsikten över Manhattan. Fyllde på energin, med lite Ben & Jerry för att sen sukta över alla läckra skor på Saks. Innan vi gick därifrån passade vi på att unna Ida en liten make over på Laura Mercier. Mitt absoluta favorit märke när det gäller Make up. Tog en promenad längs 5th Avenue, åt en Burger på Bill's Bar & Burger.

Girl's just need to have some fun!

September 11, 2012

Jay Z gjorde oss sällskap från London



Vilken cool start på resan till New York!
Innan vi går på planet från London kommer Jay Z med sällskap - han hade tydligen gjort ett uppträdande med Rihanna och Coldplay på avslutningen av Paralympics 2012. Tyvärr satt han inte vid rad 41 G där vi satt?!

 By the way - Rihanna tog planet till LA.


September 9, 2012

New York & Fashion Week ..... Here I Come!



Väskan står redo, nu är det dags att ännu en gång åka till mitt älskade New York och lägenheten i Harlem.
Den här gången tar jag med mig Malins storasyster Ida.
Förutom att turista ska vi naturligtvis trendspana på Mercedes-Benz New York Fashion Week.

Vi hörs från The Big Apple!


September 7, 2012

Jag vill gifta mig med hennes hus


Vissa bara har det.....smaken alltså!
Rachel Zoe har verkligen lyckats inreda sitt hus enkelt och sparsamt men ändå så hemtrevligt.
Jag kan verkligen känna hur bra, det där huset och jag skulle ha det ihop.

- Vid matbordet skulle jag bli en perfekt värdinna.
- På kontoret skulle jag krypa ner i stolen med den rosa kudden bakom mig, och lika rosa skulle min bokföring bli.
- Vid poolen skulle jag återhämta mig efter en "tuff dag" på jobbet.
- För att inte tala om vilken trevlig hustru jag skulle vara i den där sängen....

Please, House of Rachel Zoe
Marry me!

September 2, 2012

Yogalates



Vilket underbart sätt att börja sin söndag!
Yogalates har ju funnits ett tag på SATS men jag har inte riktigt masat mig upp på söndag morgnarna för att gå dit. Men nu, efter några veckor av morgonträning har kroppen ställt in sig på att vakna tidigt, så idag gjorde jag slag i saken.

Vad är Yogalates?
Precis som det låter är det förstås Yoga, men man blandar också in Pilates. Pilates är ju världens bästa träning om man är intresserad av de inre musklerna - och det borde ALLA vara, det är ju de som gör att man blir RIKTIGT stark!
I Göteborg finns än så länge bara 1 Yogalates instruktör och det är Lise Korsedahl - Lise har jobbat länge på SATS med alla möjliga gruppträningar men har nu helt och hållet gått över till Pilates och nyheten Yogalates.
Den person som har tagit Yogalates till Sverige är Annette Lefterow, ni känner säkert igen henne från många tidningsartiklar och TV-program.

Fast idag, var min Yoga guru Lise Korsedahl - lugn, underbar och fick mig, denna söndag, att nog bli en lite bättre människa.....Tack Lise!

Namasté